Over mij & Bakkerij Ferment

Zolang ik weet ben ik graag bezig met lekker eten, hielp ik mijn moeder in de keuken en tijdens mijn schooltijd had ik diverse baantjes in de horeca. Toch besloot ik tot een andere carrière, ik werd dokter.

Toen ik in 2023 een burn out kreeg en opnieuw ging nadenken wat ik echt graag wilde leren kwam ik uit bij het bakken van brood, een product waar we allemaal veel van eten, waar ik erg van kan genieten en waar je ook nog het nodige van moet snappen om het te kunnen maken. Thuis ging ik aan de bak en ik werd vrolijk van het (nog niet zo perfecte resultaat) wat uit de oven kwam: dit wilde ik leren.

Tijdens de opleiding tot boulanger ben ik nog enthousiaster geworden; praktisch bezig zijn, de theoretische kennis die vereist is en een direct eindresultaat wat heerlijk ruikt en nog wat knispert, Wauw. Na de opleiding dook ik in businessplannen, bezocht ik pandjes en dacht na over mijn concept.

Juist op het moment dat ik op het punt stond een winkel te huren nam het leven opnieuw een andere wending: ik bleek zwanger en niet van één maar van twee kindjes. Die eigen winkel moet dus nog even wachten, maar bakkerij Ferment gaat toch van start, in de ijskeuken van ijssalon Bacio.

- Loes

Baguette